top of page

Begeleiding
in groep

If everyone is moving forward together,
than success takes care of itself.

- Henry Ford

Praktisch

Voorafgaand aan een groepsbegeleiding is er steeds een infosessie die wordt georganiseerd voor potentiële rookstopkandidaten. Geïnteresseerden kunnen zich na de infosessie inschrijven voor de groepsbegeleiding.

Een groepsbegeleiding omvat drie fasen: de voorbereiding tot rookstop, het stoppen zelf en tenslotte het volhouden met identificatie als niet-roker. Deze drie fases worden verspreid over acht sessies van anderhalf uur. De totale begeleiding duurt ongeveer zes maanden.

Bram Steeman organiseert groepsbegeleidingen op aanvraag van verenigingen, bedrijven, scholen of gezondheidsinstellingen. Meer informatie kan u verkrijgen via het contactformulier.

Tarieven

groepsbegeleiding

De actuele tarieven voor rookstopbegeleiding zijn te terug te vinden op de website van Tabakstop. Onderstaand kan u de regeling terugvinden voor inwoners van het Vlaamse gewest.

Een tabakoloog wordt vergoed per kwartier gesprekstijd. Je hebt jaarlijks recht op een tussenkomst voor in totaal twaalf uren van begeleiding, welke rechtstreeks aan de tabakoloog wordt betaald. Je betaalt een persoonlijk aandeel van € 1,- per kwartier aan de tabakoloog. Een groepsbegeleidingssessie duurt steeds anderhalf uur. 

Voorbeeld: Per sessie van 90 minuten betaal je aan de tabakoloog € 6,- persoonlijke bijdrage.

Wat met verhoogde tegemoetkoming?

Sommige mensen hebben recht op verhoogde tegemoetkoming. Je kan dit zelf controleren door een klever van de mutualiteit te bekijken. Onderaan deze klever vind je een code. Als deze code eindigt op het cijfer 1, dan heb je recht op verhoogde tegemoetkoming. Jongeren, jonger dan 21 jaar, hebben sowieso recht op verhoogde tegemoetkoming.

Wanneer je hierop recht hebt, betaal je zelf € 0,5 per kwartier voor een groepsbegeleiding. Hier zijn de twaalf uren per jaar eveneens van toepassing.

bottom of page